Cascaval pane


Cascavalul se taie in felii uniforme, groase de circa 1 cm (de obicei pt.aspect se taie in forma triunghiulara); se rade usor parafina de pe margine, fara a îndeparta complet coaja. Feliile se ung usor cu mustar, se presara cu piper, se trec prin faina, prin oua batute, apoi prin pesmet fin si se rumenesc, pe ambele parti, într-o tigaie cu ulei incins.
Se servesc fierbinti cu o salata, un sote de legume, o garnitura de cartofi sau cu sufleu de dovlecei etc.

sau

Se taie cascavalul în felii groase de 7-8 mm, se rade cu cutitul de pe fiecare felie stratul de parafina, lasand coaja. Feliile de cascaval se inmoaie in lapte, apoi imediat in faina, ou batut si pesmet, si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc usor, avind grija sa nu se topeasca si sa "fuga" cascavalul. Feliile se intorc cu o paleta.
Se serveste fierbinte ca atare, sau cu diferite garnituri si salate.
Toate drepturile rezervate (c) reteta-culinara.blogspot.com

2 comentarii:

  1. Ultima oara cand ammancat cascaval pane a fost de la un restaurnat si de atunci m-am decis sa il prepar eu acasa. Si am reusit iese de 100 de ori mai bun :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot ce este facut de mana proprie e mai bun...Multumesc pt.comentariu !

    RăspundețiȘtergere