Macroane cu ardei iute si masline

O reteta usor picanta care se mananca de obicei in familie. Macroane cu ardei iute si masline se prepara foarte usor si cu succes mai ales de catre barbati .

Ingrediente (pentru 4 portii) :

400 g macaroane, 400 g rosii, 2 catei de usturoi, 1 ardei iute rosu, o lingura de capere, 60 g ulei de masline, 30 g coniac, 3-4 frunze de masline si sare.

Cum se fac macaroanele cu ardei iute si masline :
Macaroanele se fierb in apa cu sare si se strecoara.
Macaroanele se fierb in apa eu sare si se strecoara. Usturoiul, curatat, spalat si taiat feIii, impreuna cu ardeiul rosu spalat, curatat de seminte si tocat marunt se caleste intr-o cratita cu ulei incins. Cand usturoiul devine putin auriu, compozitia se stropeste eu coniac, apoi se adauga rosile spalate, oparite, curatate de pielite si taiate, maslinele curatate de samburi, caperele si putina sare.
Sosul se fierbe 30 minute. Inainte de a se lua de pe foc, se adauga frunzele de busuioc spalate si taiate marunt. Macaroanele se amesteca cu sosul astfel preparat si se servesc fierbinti.

2 comentarii:

  1. buna, tot caut un contact-form pe site si nu reusesc. Imi trimiteti va rog un email, ca vreau sa va propun ceva. Multumesc. Tibor. netpizza1@gmail.com

    NetPizza.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. o gustare pe atat de simpla, pe cat de usoara si picanta care iti lasa un gust bun si iti face o pofta de nestavilit..:)

    RăspundețiȘtergere